Ana SayfaHaberlerGoogle'dan Tanıtım Yazısı, Backlink ve Sponsorluk İçerik Uyarısı!

Google’dan Tanıtım Yazısı, Backlink ve Sponsorluk İçerik Uyarısı!

Google tanıtım yazısı ve sponsorlu içerikler hakkında bazı uyarı ve tavsiyeler paylaştı. Sadece backlink almış olmak için oluşturulan backlinkli tanıtım yazılarının google'ın kurallarını ihlal ettiğini ifade eden açıklama şu şekilde:

Google tanıtım yazısı ve sponsorlu içerikler hakkında bazı uyarı ve tavsiyeler paylaştı. Sadece backlink almış olmak için oluşturulan backlinkli tanıtım yazılarının google’ın kurallarını ihlal ettiğini ifade eden açıklama şu şekilde:

“Bir dijital pazarlama biçimi olarak günümüzde bazı kişi veya şirketler, makalelerde veya blog yayınlarında kendilerinden bahsedilmesi karşılığında bu platformlara para ödemekte ya da bedelsiz ürünler veya hizmetler önermektedirler. Bunlara tanıtım yazısı, sponsorlu yayınlar, misafir yayınları, iş ortağı yayınları veya advertorial gibi isimler verilmektedir. Bu makaleler genellikle bir web sitesi tarafından veya bir web sitesi adına yazılıp farklı bir web sitesinde yayınlanmaktadır.

Daha önce yaptığımız bilgilendirmelere rağmen, son dönemlerde bu tip çalışmaların yine spam içerikler ve bağlantılar ( backlink ) barındırdığını gözlemliyoruz. Bu nedenle yaptığımız bu hatırlatmayı tekrarlamak ve yönlendirici olacağını düşündüğümüz bazı ek bilgiler paylaşmak istiyoruz.

Google, kullanıcıları bilgilendirdiği, başka bir sitenin kitlesini eğittiği veya amacınıza ya da şirketinize farkındalık sağladığı durumlarda bu makale türlerine karşı olumsuz bir yaklaşımda bulunmaz. Ancak, öncelikli amacın yazarın sitesine giden bağlantılar ( backlink ) oluşturmak olduğu durumlar Google’ın bağlantı düzenleriyle ilgili kurallarını ihlal etmektedir. Aşırıya kaçılması halinde makalelerin bu kuralları ihlal etmesine neden olabilen faktörleri aşağıda bulabilirsiniz:

  • Makaleleri, çoğunlukla ticari olarak nitelendirilebilecek anahtar kelime açısından zengin bağlantılar ile doldurmak.
  • Makalenin veya blog yayınının sponsorlu olduğu gerçeğini gizlemek.
  • Makalelerin birden çok farklı sitede yayınlanmasını sağlama ya da çok sayıda makalenin az sayıda büyük, farklı sitede yer alması.
  • Yazdıkları konular hakkında bilgi sahibi olmayan makale yazarlarını kullanma veya çalıştırmak.
  • Bu makalelerde aynı veya benzer içeriği kullanmak ya da kendi sitenizde bulunan makalelerin içeriğini birebir olarak kopyalamak (bu durumda rel=”nofollow” etiketinin yanı sıra rel=”canonical” etiketinin de kullanılması önerilir).

Spam içerikli bağlantılar içeren makaleler yayınladığı tespit edilen sitelerin arama sonuçlarındaki sıralamasını da olumsuz yönde değiştireceğini söyleyen google, tanıtım yazılarını yayınlayan sitelere, yazıyı yayınlamadan önce şu soruları sormalarını tavsiye etti:

  • Bu kişiyi veya web sitesini tanıyor muyum?
  • Bu kişinin veya web sitesinin vermek istediği mesaj, sitemi takip eden kitle için uygun mu?
  • Bu makale yararlı bir içeriğe sahip mi?
  • Makalede şüpheli amaçlı bağlantılar var mı?
  • Eğer bu tip bağlantılar var ise yazar bunlarda rel=”nofollow” etiketini kullanmış mı?

KAYNAK: Google Resmi Webmaster Bloğu

Cengizhan SALİH
Cengizhan SALİH
Konvansiyonel ve dijital medya kampanyalarının planlanması ve icra edilmesi üzerine çalışan ve https://dijilopedi.com'un kurucularından olan Cengizhan SALİH, dijital pazarlama özelinde SEO, AdWords, PPC, Analytics ve Sosyal Medya Reklamları konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

2 YORUMLAR

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI