Ana SayfaPazarlamaSosyal Medya PazarlamaSosyal Medyanın Blog Trafiğine Etkisi

Sosyal Medyanın Blog Trafiğine Etkisi

Sosyal Medyanın Blog Trafiğine Etkisi

Blog ve sosyal medya ikilisi ayrılmaz birer bütün olsalar da bloglar uzun formatlı, ciddi emek ve sabır isteyen bir süreçten geçerek hazırlanır. Sosyal medya ise kısa formatlıdır ancak hedef kitleye daha hızlı ulaşma imkanı sağlar. İşin püf noktası, bu iki formatı birleştirerek sosyal medyanızı uzun formatlı postlarla zenginleştirmek için blogları, blogunuzu tanıtmak için de sosyal medyayı kullanmaktan geçiyor arkadaşlar! Velhasıl, bu iki farklı alanı birbirleri için kullanarak blog trafiği arttırmaya yönelik çalışmalar yapabilirsiniz. Bu entegrasyonu yapmak için;

  • Blogunuza paylaş sekmesi koyarak iletilerin kolayca sosyal medya platformları üzerinde paylaşılmasını sağlayabilirsiniz. Bilgi veren, analiz eden ve yardımcı olan şeyler yazıyorsanız, insanların bunları fark etmelerini sağlayın. Her platformun kendi sekmesini eklemek yerine ShareThis gibi bir araç kullanarak birden fazla butonu aynı anda kurabilirsiniz. WordPress üzerinde ise Flare eklentisini kullanabilirsiniz.
  • İnsanların sizi takip etmesi için blogunuzda sosyal medya hesaplarınıza bağlanan linkler koyun. Blog ilgi çekiyorsa insanlar sizi sosyal medyada da takip edecektir. Sosyal medya içerikleriniz ilgi çekici ise bu okuyucuyu blogunuza yönlendirecektir.
  • Başka bloglara misafir yazar Kendinizin ve blogunuzun reklamını trafiği yüksek sitelerde yapmak size fayda sağlayacaktır.
  • Fırsat buldukça etkinlik düzenleyin. Yüzyüze görüştüğünüz kişilerde daha sıcak bir iz bırakabilir ve iletişiminizi güçlendirebilirsiniz. Tüm bu adımlarla blog trafiği arttırma konusundaki çalışmalarınız başarıya ulaşacaktır.

Ayrıca blog trafiği arttırmak için, bir blog yazısının tanıtımını yapmanın önemli adımlarını bilmenizde fayda var.

  • Trafiği arttıracak ilgi çekici başlıklar kullanın
  • Pinterest ağına uygun 600×1102 pikselli bir görsel ekleyin ve blog yazısına ait iki link ekleyin. Linklerden biri tanım diğeri kaynak alanında olsun
  • Linkedin’e vermiş olduğunuz linki 628×210 pikselli bir görselle paylaşın. Görselin ismi iletinin başlığıyla aynı olmalıdır. Çünkü Linkedin görsellerin isimlerini de göstermektedir.
  • 735×1102 pikselli imgeyi kullanarak Google+ da daha uzun bir mesaj paylaşın ve buradan Pinterest’deki paylaşımınıza da link verin
  • 1200×630 pikselli bir görseli kullanarak Facebook profilinde ve sayfanızda kısa bir mesaj paylaşın. Ayrıca bloga ve Pinterest’e giden iki link ekleyin
  • 1024×512 pikselli resim kullanarak blog yazınızı tweetleyin
  • Konu ile ilgili paylaşımlar yaparken hashtag ekleyin, makalelerinizi konu ile ilgili sayfalarda da paylaşın ve tweet planı oluşturarak, makaleden alıntı yaparak paylaşın.

Tüm bu yöntemleri uygulayarak gerek blog gerekse sosyal medya hesaplarınızı geniş kitlelere duyurabilirsiniz. Bu yoğun ve zahmetli süreçte hepinize kolaylıklar dilerim.

Halil Bayrak
Halil Bayrak
Sosyal medya yönetimi üzerine çalışan ve Dijital pazarlamaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Dijilopedi'nin kurucularından olan Halil BAYRAK, SEO, AdWords, Analytics ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI