Ana SayfaDijital AraçlarGoogle AdsGoogle Adwords (Ads) Performans Problemleri ve Çözüm Önerileri

Google Adwords (Ads) Performans Problemleri ve Çözüm Önerileri

Google AdWords kampanyaları yürütürken karşınıza çıkabilecek düşük performans, yüksek maliyet ve diğer optimizasyon problemlerinin neler olduğunu ve bu problemler için yapmanız gerekenleri sizler için derledik.

Google AdWords (Ads) kampanyaları yürütürken karşınıza çıkabilecek düşük performans, yüksek maliyet ve diğer optimizasyon problemlerinin neler olduğunu ve bu problemler için yapmanız gerekenleri sizler için derledik.

Google AdWords (Ads) Performans Problemleri

1) Düşük Gösterim Oranları

Kampanyanızı olması gerektiği gibi planladınız ancak beklediğinizden düşük gösterim oranları ile karşılaşmış olabilirsiniz. Bu durumda öncelikle bütçenizi kontrol edin. Bütçe optimizasyonunu gerçekleştirdikten sonra ikinci adım olarak anahtar kelimelerinizi kontrol edin. Kullandığınız anahtar kelimelerin arama hacimlerini analiz edin. Kötü performansa sahip anahtar kelimelerinizi listenizden çıkartın ve yenilerini ekleyin. Üçüncü adım olarak kampanya hedeflemelerinizi analiz edin. Yanlış ya da hatalı hedeflemeler gösterim oranlarınızın düşmesine neden olacaktır.

2) Düşük Tıklama Oranları

Tıklama oranları beklentilerinizi karşılamıyor ise reklam konumlarınızı kontrol edin. Reklam konumlarınız ile ilgili bir sorun yaşıyorsanız tekrar anahtar kelime analizlerinizi gerçekleştirin. Anahtar kelime eşleşme türleriniz tıklama oranlarınızı etkiliyor olabilir. Tüm bu analizler ışığında gerekli ise kelime başına tekliflerinizi yükseltin ve anahtar kelime kalite puanlarınızı iyileştirecek adımları takip edin. (Şu yazımız bu konudaki size çok yardımcı olacaktır: Google Adwords Çalışma Mantığını Anlamak )

Düşük Tıklama Oranı

3) Yüksek Kelime Başına Maliyetler

Belirli anahtar kelimeler reklamlarınızı tetikliyor ancak fayda/maliyet analizinizde olumsuz sonuçlarla karşılaşıyorsanız anahtar kelime listenize negatif anahtar kelimeler ekleyerek maliyet sorununu minimuma indirebilirsiniz.

4) Düşük Kalite Puanları

Anahtar kelime kalite puanı; arama sonuçları ve reklamlarınız arasında belirlenen ilgi düzeyi hesaplaması ile; tıklama oranı, reklam metni alaka düzeyi, anahtar kelime geçmiş performansı ve açılış sayfası performansına göre bir formül geliştirerek hesaplanır.

Anahtar kelimelerinizi analiz ederken genel ortalamanın altında kalan ve diğer hususlara uymayan kelimelerinizi optimize ederek bu sorunu çözebilirsiniz.

5) Düşük Gösterim Payları

Düşük gösterim payları genellikle bütçeden ya da reklam sıralamasından kaynaklanmaktadır. Eğer sorun bütçenizden kaynaklanıyor ise bütçenizi artırmanız gerekmektedir. Eğer sıralamanızdan kaynaklanıyorsa, anahtar kelime kalite puanlarınızı analiz ederek bu sorunu minimuma indirebilirsiniz.

6) Düşük Dönüşüm Oranları

Kampanyanız yüksek trafik sağlıyor fakat dönüşüm oranlarınız düşükse ya da artmıyorsa, reklam hedeflemelerinizi analiz edin. Hedef kitle analizi bu hususta oldukça önemlidir. Doğru hedeflemele yüksek dönüşüm demektir.

Diğer bir husus açılış sayfanız. Ziyaretçilerinizi doğru sayfaya yönlendirdiğinizden ve açılış sayfanızın kullanıcı dostu ve dönüşüm adımlarını kolaylıkla gerçekleştirilebilecek basitlikte olup olmadığını analiz edin.

Kampanya Performansı Nasıl Yükseltilir?

Kampanya Performansını Yükseltmek

Yüksek kampanya performansı, marka, ürün ve hizmetlerinize ve ömür boyu müşteri değerinize bağlıdır. Yüksek performans için aşağıdaki analizleri gerçekleştirebilirsiniz.

Ömür Boyu Müşteri Karı

  • Her yeni müşterinin işletmeniz için ne kadar değer verdiğini anlamak için Yaşam Boyu Müşteri Değerinizi (LCV) başlatın.
  • Ömür Boyu Müşteri Kârı (LCP) = Yaşam Boyu Müşteri Değeri (LCV) x %Brüt Kâr

Yeni Müşteri Edinme Maliyeti

  • Edinme Başına Maliyet (EBM) = Reklam Maliyeti / Yeni Müşteri Sayısı

Reklam Harcaması

  • Gerekli Reklam Harcaması = (100 / Dönüşüm Oranı) x Tıklama Başına Maliyet (TBM)

Ömür boyu Müşteri Kârınızın Edinme Başına Maliyetinizden (EBM) daha yüksek olduğundan emin olun.

“Google Adwords Performans Problemleri ve Çözüm Önerileri” isimli yazımızın da burada sonuna geldik. Son olarak şunları söyleyelim:

Yüksek performans için sürekli kampanyalarınızı optimize etmeye devam etmeniz, yeni anahtar kelimeler üretmeniz ve rakiplerinizi belirli periyotlarda analiz etmeniz gerekmekte olduğunu unutmayın! (Bu konuda şu yazı çok işinize yarayabilir: 5 Muhteşem Rakip Analizi Aracı)

Bu çalışmaları yaparken size daha sağlam kampanya planlama imkanı sağlayacak matematiksel hesaplamaları kullanmanız da oldukça faydalı olacaktır.

Halil Bayrak
Halil Bayrak
Sosyal medya yönetimi üzerine çalışan ve Dijital pazarlamaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Dijilopedi'nin kurucularından olan Halil BAYRAK, SEO, AdWords, Analytics ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI