Ana SayfaPazarlamaSosyal Medya Pazarlama2020 Sosyal Medya Eğilimleri Tahminleri

2020 Sosyal Medya Eğilimleri Tahminleri

Sosyal medya alanı hiç hız kesmeden sürekli değişmekte, yeni araçlar ve programlar hizmete sunulmakta ve daha etkili sosyal medya reklamlarının yürütülmesi için daha etkili metotlar uygulanmaktadır. Bu değişimin gelecek yılda nasıl şekilleneceğini öngördüğümüz 2020 sosyal medya eğilimlerinin tahminleri ile 2020 yılı sosyal medya stratejinizi planlarken göz önünde bulundurabilirsiniz.

2020 Sosyal Medya Eğilimleri Tahminleri

Genel olarak 2020 sosyal medya eğilimlerine baktığımızda, sosyal medya reklamlarının artış göstermesi ve buna bağlı olarak sosyal medya üzerinden yapılan alışverişlerin artması, reklamlarda özellikle hikaye reklam kullanımının yükseleceği, VR – AR gibi teknolojilerin sosyal medya ile birlikte yeni alanlar / ürünler ortaya çıkaracak ve müşteri etkileşimi / iletişiminde sosyal medyanın etkisinin büyüyeceği öngürülmektedir.

Sosyal Medya Reklamları Artacak

Yapılan araştırmalar bize gösteriyor ki pazarlamacıların %59’u 2020’de sosyal medya reklam bütçelerini artırmayı planlıyor.

Sosyal Medya Alışverişleri Büyüyecek

Bu yıl özellikle oldukça hızlı şekilde büyüyen sosyal medya alışverişleri, önümüzdeki yıl da sosyal medya platformu üzerinden ayrılmadan direkt olarak alışveriş yapılabilecek şekilde artacak.

Kullanıcılara daha hızlı şekilde alışveriş imkanı sunan, sosyal medya alışveriş reklam sistemleri sayesinde bu trendin oldukça artacağı öngörülüyor.

Hikaye Reklamları Ön Planda Olacak

Snapchat’in bir nevi öncülük yaptığı hikaye paylaşımları, Instagram, Facebook ve Youtube üzerinde de kullanılıyor. Tüm alana giren hikaye paylaşımları, sosyal medya reklamları üzerinde de oldukça etkili olacağa benziyor.

AR (Arttırılmış Gerçeklik) Yaygınlaşacak 

AR (Arttırılmış Gerçeklik) teknolojisi, özellikle E-Ticaret sektöründe ürünün daha gerçekçi şekilde tanıtılması konusunda oldukça başarılı örnekler ortaya koydu.

Bu teknoloji üzerindeki maliyet faktörü azaldıkça, kullanımı artacaktır. Bu nedenle AR teknolojisi ile ürün tanıtımları noktasında farklı örnekler görüleceğini öngörülmekte…

Sosyal Medya Marka İlişkilerini Güçlendirecek

Özellikle son dönemde yaygınlaşan sosyal medya mesajlaşmalarındaki planlama ve otomatik mesaj özellikleri, marka ile müşteriler arasında kesintisiz bir iletişim sağlıyor. Bu özelliklerin daha da gelişeceğini söyleyebiliriz.

Bir diğer konu ise müşterilerin herhangi bir markayla iletişim kurduklarında, geri dönüş için bekledikleri sürenin kısalmaya başladığını, sosyal medya platformlarının bu geri dönüşleri puanlama olarak kullandığını göz önüne aldığımızda markaların bu alana daha fazla önem vereceğini söyleyebiliriz.

Genel olarak 2020 sosyal medya eğilimlerini tahminlemek ve 2019 yılında dikkat çeken sosyal medya güncellemelerini tekrar sizlere hatırlatmak istedik.

Bizi takipte kalın, birlikte paylaşacak daha çok şeyimiz var 🙂

Halil Bayrak
Halil Bayrak
Sosyal medya yönetimi üzerine çalışan ve Dijital pazarlamaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Dijilopedi'nin kurucularından olan Halil BAYRAK, SEO, AdWords, Analytics ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI