Ana SayfaPazarlamaSEO PazarlamaEn İyi Seo Araçları

En İyi Seo Araçları

SEO çalışmaları yaparken uygun bir araç bulmak için çok zaman harcanabiliyor. Özellikle farklı konularda SEO çalışmaları yaparken her araç her ihtiyaca cevap veremeyebiliyor. Bu yazımızda farklı SEO ihtiyaçlarına cevap verebilecek, çalıştığınız konuya en uygun SEO araçlarına gelin birlikte bakalım…

Teknik Sorunların Çözümü İçin Kullanılacak SEO Araçları

Arama sonuçlarında düşük performansa neden olan/olma ihtimali olan sorunların analizini yaparak teknik anlamdaki sorunlara çözüm bulabilirsiniz. Bu tür ihtiyaçlarınız için WebSite Auditor ‘ü kullanabilirsiniz. Sitenin genel istatistiklerini hesaplayarak 500 URL’i analiz etme, indeksleme hatalarının tespiti ve site SEO kontrollerinin yapılmasına olanak veren bu araç ile SERP performansının arttırılmasını sağlayabilirsiniz.

Alternatif Araçlar: Technicalseo / RYTE / Raven

Performans Optimizasyonu İçin Kullanılacak SEO Araçları

Özellikle mobil kullanımın yaygınlaşması mobil cihazlar için sayfa açılış hızı SEO sıralamasında oldukça önemli bildiğimiz üzere. Bu sebeple sitenizin tüm cihazlarda en iyi performansı gösterdiğinden emin olmanız gerekli.

Akla gelen ilk araç PageSpeed ​​Insights ; sitenin yüklenme sürelerini tüm cihazlarda kontrol eder ve size çözüm önerileri sunar.

Alternatif Araçlar: Pingdom / GTmetrix

Arama Sonuçları Optimizasyonu İçin Kullanılacak SEO Araçları

Site performansının bir diğer özelliği görünürlük…

Google Search Console sitenizi arama motorunun gözünden görmenizi sağlamaktadır. Diğer Arama motorları için ise alternatif araç olarak da Bing‘ i kullanabilirsiniz.

Anahtar Kelime Seçimleri İçin Kullanılacak SEO Araçları

SEO’nun olmazsa olması anahtar kelimeler…

Google Ads‘in Anahtar Kelime Planlayıcısı anahtar kelime araştırması için oldukça faydalı. Arama sayıları istatistikleri, rekabet ve önerilen teklif tahminlerine dikkat etmenizde fayda var.

Alternatif Araçlar: Mangools / Keyword Tool

SEO Sıralaması Optimizasyonu İçin Kullanılacak SEO Araçları

Sıralama istatistikleri, SEO’nun temel unsurlarından biridir.

Birçok arama motoru sonuçlarını analiz eden Rank Tracker oldukça kullanışlı.

Alternatif Araçlar: Whitesprak / SERPs

Site İçi SEO İçin Kullanılacak SEO Araçları

Site içi SEO çalışmaları için özellikle WordPress tabanlı sitelerde kullanılan Yoast SEO oldukça faydalıdır. Google arama sonuçlarının önizlemesi, robots.txt veya .htaccess dosyalarını düzenlemek ve site haritaları oluşturmak için Yoast SEO aracını kullanabilirsiniz.

Alternatif Araçlar: Seobook / Copyscape / Siteliner

Backlink İçin Kullanılacak SEO Araçları

Backlink çalışmaları dikkat edilmesi gereken bir konu olduğu için araç seçimi de oldukça önemlidir.

Güncel ve hızlı backlink veritabanı sunan SEO SpyGlass‘ı kullanabilir, Google Search Console‘a veya Google Analytics’e bağlayarak kontrol faaliyetlerini de kolaylıkla yürütebilirsiniz.

Alternatif Araçlar: MonitorBacklinks / LinkMiner

Web Site Trafik Ölçümlemesi İçin Kullanılacak SEO Araçları

Site trafik ölçümlemesi denince hepimizin aklına Google Analytics geliyor. Farklı alternatif arayanlar için; Alexa / SimilarWeb / Quantcast‘ı önermiş olalım…

Bonus

Anahtar kelimelerinizi analizi etmek, Google SERP sıralamanızı takip etmek, anahtar kelimelerin aranma hacimlerini ve rekabet durumlarını öğrenmek, sitenizi ziyaret eden kullanıcıların en çok aradıkları anahtar kelimeleri öğrenmek, site hızınızı test etmek, global site sıralamanızı görmek ve sitenizin mobil uyumluluğunu analiz etmek için “SEO&SERP Analiz” aracımızı kullanabilirsiniz.

Sizin kullandığınız farklı SEO araçları varsa yorumlar bölümünden bize iletebilirsiniz.

Halil Bayrak
Halil Bayrak
Sosyal medya yönetimi üzerine çalışan ve Dijital pazarlamaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Dijilopedi'nin kurucularından olan Halil BAYRAK, SEO, AdWords, Analytics ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

4 YORUMLAR

  1. Öncelikle blog yazılarınızı beğenerek takip ettiğimi belirtmek istiyorum. Sebebi ise konuyu kelimelerle doldurmak yerine kısa, anlam yüklü ve okunası makaleler oluşturmanız.

    Yukarıda saymış olduğunuz araçlardan hemen hemen bir çoğunu denemiş olsam da Mangools ve PageSpeed’i aktif olarak kullanıyorum. Mangools gayet iyi ama Google PageSpeed aynı web sitesini bir kaç defa test etmeye çalıştığınızda çok dengesiz sonuçlar verebiliyor. Bu nedenle alternatif olarak GTmetrix denenebilir.

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI