Ana SayfaDijital Pazarlama2019 Yılında Dijital Pazarlama Trendleri

2019 Yılında Dijital Pazarlama Trendleri

2019 yılı ile ilgili oluşturulacak yeni dijital pazarlama stratejileri için hangi alanlara odaklanmalı? Yeni yılın dijital pazarlama trendleri neler olacak?

2019 Yılında Dijital Pazarlama Trendleri

Yeni yıla sayılı zaman kala hemen birçok alanda dijital pazarlama dünyasının geleceği hakkında yazılar yazılıyor, tahminler yapılıyor ve yeni fikirler ortaya atılıyor.

2019 yılı ile ilgili oluşturulacak yeni dijital pazarlama stratejileri için hangi alanlara odaklanmalı? Yeni yılın dijital pazarlama trendleri neler olacak?

Sizler için yukarıdaki sorulara cevap niteliğinde olacak bir yazı kaleme aldık. Yeni yıla daha sağlam bir dijital pazarlama stratejisi için kemerlerinizi bağlayın. Başlıyoruz…

Dijital pazarlama çalışmalarında Blockchain, Big Data IoT, akımları oldukça önemli hale gelecek.

İçeriklerin daha çabuk tüketildiği ve çabuk eskidiği günümüzde nitelikli ve cevaplayıcı içerikler daha çok dikkat çekecek

Video Reklamlar
Video Reklamlar

Video reklam pazarı her yıl büyüme eğilimini sürdürüyor. 2019 yılında da video reklamlar en çok kullanılacak reklam modeli olacak. Oldukça yoğun şekilde reklamlarla karşılaşan kullanıcılar artık bu durumdan sıkıldı ve nitelikli reklamlara daha fazla önem veriyor. Reklam engelleyici program kullanımının artması bunun en somut örneği. Bu nedenle de Influencer Marketing’e doğru bir yönelim olacak. Standart reklam modellerinin dışına çıkılacak bir yıl bizi bekliyor.

E-posta pazarlaması günümüz koşulları dikkate alındığında artan reklam maliyetleri ve düşük erişim nedeni ile daha fazla kullanılacak

Mobil kullanım oranları artış eğilimine devam ederken diğer taraftan da sesli arama yükselişi devam ediyor. Yapılan araştırmalara göre 2020 yılında aramaların yüzde 50’sinin sesli arama olacak. 2019 yılında bu alanda markalar daha aktif bir şekilde rol alacak.

Cambridge Analytica krizi bu yıl gündemi oldukça meşgul etti. Gelişmeler ile birlikte 2019 yılında KVKK önlemleri oldukça gündemde olacak. Gelirlerinin büyük bir bölümü sponsorlu reklam üzerine kurulu olan Facebook’un hisse senetlerinin 2018 yılında %40 erimesi KVKK konusunun oldukça önemli olacağının en somut örneği olarak karşımıza çıkıyor.

SEO
SEO

2019’da Google JS konusuna önem vermeye devam etmesi ile birlikte teknik SEO faaliyetleri önem kazanacak.

Google’ın, AdWords’den Ads’e geçmesi ve kampanya teklif stratejilerinde yapay zekayı ön plana çıkarması, yapay zeka teknolojilerinde 2019 yılı büyük bir atılım yılı olacak

Seçim kampanyalarında dijital ortamlar aktif olarak kullanılacak. Partiler bu alanda daha fazla harcamalar gerçekleştirecek

E-Ticaret
E-Ticaret

Amazon ve Alibaba’nın Türkiye pazarına girmesi ile E-Ticaret‘te rekabet yükselecek ve reklam maliyetleri buna göre şekillenecek.

Markalar müşteri deneyimi konusuna daha fazla eğilecek. Kullanıcıları ikna edecek bir deneyim yaşatmak için yapılacak SEO çalışmaları hız kazanacak.

2018 yılı boyunca konuşulan ve çoğu yazımızda önemini vurguladığımız veri analizi konusunda artık veri elde etmek yerine markalar eldeki veriyi daha iyi analiz ederek reklam çalışmaları yürütecek. Elindeki veriyi doğru yöneten ve etkin bir şekilde ölçümleyebilen markalar 2019’un yıldızları olacak. Kısaca veri odaklı pazarlama stratejileri daha önemli hale gelecek…

Yapılan araştırmalar sonucunda önümüzdeki yıl için dijital pazarlama trendlerini sıraladık.

Sizce 2019 yılında en önemli dijital pazarlama trendi ne olacak? Beklenti ve yorumlarınızı bekliyor olacağız…

Halil Bayrak
Halil Bayrak
Sosyal medya yönetimi üzerine çalışan ve Dijital pazarlamaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Dijilopedi'nin kurucularından olan Halil BAYRAK, SEO, AdWords, Analytics ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI