Ana SayfaPazarlamaSEO Pazarlama2019 SEO İstatistikleri ile SEO'nun Önemi

2019 SEO İstatistikleri ile SEO’nun Önemi

2019 yılının SEO istatistiklerini inceleyerek, SEO stratejinizi mükemmel hale getirebilir ve web sitesi trafiğini ve dönüşümlerini artırabilirsiniz.

Hubspot tarafından hazırlana rapora göre 2019 SEO Trendleri Raporundaki verilerden hareketle aşağıdaki sonuçlara geçelim. Bu rapor genel itibariyle SEO çalışmalarını hangi alanlara yönlendirme gerektiğini konu almaktadır. 

  • Markaların %78’i dönüşümlerden memnun değil – Bu grubun içerisinde olduğunu düşünenler derinlemesine analiz yapmıyor olabilirler. Konu hakkında SEO Nedir, Ne İşe Yarar ve Anahtar Kelime Analizi Nasıl Yapılır? | Site İçi SEO Faktörleri – 8 Önemli On Page SEO Faktörü | 10 Önemli Optimizasyon ile Tıklama Oranı ve Sayfada Kalma Süresini Arttırma yazılarımızı okumanızı tavsiye ederiz.
  • Kullanıcıların %84’ü güvenli olmayan sitelerden alışveriş yapmıyor – Siteniz hangi alanda olursa olsun SSL sertifikası kullanmanızı şiddetle tavsiye ediyoruz.
  • Google, toplam organik trafiğin % 94’üne sahip konumdadır ve bu trafiğin %96’sı mobil üzerinden sağlanmaktadır – Mobil uyumluluğun önemi 
  • Kullanıcıların %80’i sadece organik sonuçlarla ilgilenmektedir ve SEO, SEM’e göre  yaklaşık 5,6 kat daha iyi sonuçlar vermektedir. – SEO optimizasyonu bu denli önemli Markaların %61’i SEO’nun pazarlama önceliği olması gerektiğini düşünüyor.
  • Videoların, organik arama sonuçlarında metinlerden daha yaygın kullanılmaktadır. Bir yayına bir video eklemek, arama sonuçlarından elde edilen organik trafiği 1,5 kat arttırabilmektedir – Video içeriklerinin açılış sayfalarında kullanılması halinde dönüşümleri %86 oranında arttırabilmektedir.
  • Online satışların 2021’de 4,5 trilyon dolara ulaşması ve B2B satışların B2C satışlarını geçmesi öngörülüyor.

Mobil aramalar ile ilgili diğer istatistikler;

  • Mobil kullanıcıların % 51’i mobil arama yaparken yeni bir ürün ya da marka ile etkileşime geçmektedir.
  • Mobil kullanıcıların %82’si ‘yakınımda ara özelliğini kullanmaktadır. Yine istatistiklere göre bu kullanıcıların % 72’si, yakından bulunan mağazaları ziyaret etmektedir ve bu arama sonuçlarının %28’i satın alım ile sonuçlanmaktadır – Mobil arama yapan kullanıcıların %61’inin mobil uyumlu siteye sahip markalar ile iletişime geçme olasılığı daha yüksektir.
  • Yakınımda ara özelliği mobil kullanıcıların yarısını mağaza ziyaretine teşvik etmektedir.
  • Kullanıcıların %86’sı Google Haritalar’da bir markanın konumunu aramaktadır. Bu aramaların %78’i çevrimdışı satın alım ile sonuçlanır.
  • 2018 yılında 1 milyar sesli arama gerçekleşmiş olup, yıl sonuna kadar çevrimiçi aramaların neredeyse yarısının sesli arama olması beklenmektedir.

 

2019 SEO İstatistikleri ile SEO'nun Önemi
2019 SEO İstatistikleri ile SEO’nun Önemi

Son olarak;

Google arama sonuç sayfası (ilk sayfa) ortalama 1890 kelime içerme olup ve genel olarak aramaların yarısı 4+ kelimelerden oluşmaktadır.

Halil Bayrak
Halil Bayrak
Sosyal medya yönetimi üzerine çalışan ve Dijital pazarlamaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Dijilopedi'nin kurucularından olan Halil BAYRAK, SEO, AdWords, Analytics ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI