Ana SayfaHaberler2018 Mobil Ekonomi Raporu Yayınlandı

2018 Mobil Ekonomi Raporu Yayınlandı

GSMA Intelligence, her yıl hazırladığı 2018 Mobil Ekonomi Raporunu yayımlandı.

2018 Mobil Ekonomi Raporu

GSMA Intelligence, her yıl hazırladığı 2018 Mobil Ekonomi Raporunu yayımlandı. Dikkat çeken başlıkları sizin için derledik.

Mobil Endüstri 2025 Yılına Kadar Ana Kilometre Taşlarına Erişecek

2017 yılında 5 milyar insan mobil hizmetleri kullandı ve dünya çapında mobil endüstri 2025 yılına kadar daha da büyüyecek. 2025 yılında toplam abone sayısının 5,9 milyara yükselmesi (dünya nüfusunun %71’i) bekleniyor. Artıştaki en önemli pay Hindistan, Çin, Pakistan, Endonezya ve Bangladeş’in.

mobil ekonomi raporu 2018 info 1
2018 Mobil Ekonomi Raporu – 1

Mobil internet alanında ilerleme, artış hızı yavaşlamasına ve gelişmiş ülkelerde doygunluğa rağmen devam ediyor. Mobil internet pazarı önümüzdeki 2025 yılına kadar 1,75 milyar yeni abone kazanarak 2025 yılında toplam mobil internet kullanıcısı sayısı ise 5 milyara erişecek.

2019’da 4G Liderliği Ele Geçirecek 

2019 yılında 4G teknolojisi lider mobil teknoloji olacak. Ayrıca 5G teknolojisinin önümüzdeki üç sene içerisinde ticari olarak hayata geçmesi bekleniyor. Bu konuda Kuzey Amerika, Asya ve Avrupa ülkelerinin başı çekeceği düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde Avustralya’nın en büyük telekom şirketi olan Telstra ilk 5G sinyalini halka açtığını da ek bilgi olarak verelim.

2018 Mobil Ekonomi Raporu
2018 Mobil Ekonomi Raporu – 2

2025 yılında 5G bağlantılarında başı çekecek ülkeler Çin, ABD ve Japonya olması bekleniyor. Bu dört ekonomi toplamda 1,2 milyarı bulacak 5G bağlantılarının %70’ine sahip olacak.

IoT 2025 Yılında 25 Milyara Ulaşacak

Nesnelerin interneti (IoT) 2017 ile 2025 arasında 25 milyar kişiye ulaşacak. Küresel anlamda değerlendirildiğinde 2023 yılında endüstriyel bağlantı sayısının son kullanıcı bazındaki bağlantı sayısını aşması bekleniyor.

2018 Mobil Ekonomi Raporu
2018 Mobil Ekonomi Raporu – 3

Nesnelerin internetindeki artış akıllı evlerin, şehirlerin, binaların ve işletmelerin artmasına ek olarak artan sayıdaki yatırımcı ve destekleyici ekosistemin bir yansıması.

2017 yılı sonunda yaklaşık ABD, Çin ve Avrupa ülkelerini de kapsayacak şekilde 20 ülkede LTE tabanlı nesnelerin interneti hizmetinin hayata geçtiği en az 30 ticari uygulama bulunuyor. 2025 yılında lisanslı nesnelerin interneti bağlantılarının sayısının dünya çapında 3,1 milyar olacağı yine beklenenler arasında.

Mobil Sektör Ekonomik ve Sosyal Zorlukların Çözümünde Faydalı Olacak

2017 yılında mobil teknolojiler ve hizmetler tüm dünya çapındaki gayrisafi hasılanın %4,5’luk bir kısmını oluşturarak 3,6 trilyon ABD doları düzeyinde ekonomik katkı sağladı.2022 yılında bu katkı 4,6 trilyon ABD doları düzeyine çıkacak ki bu rakam da tüm dünya çapındaki gayrisafi hasılanın %5’lik bir kısmı anlamına geliyor.

2017 yılında mobil ekosistem doğrudan ve dolaylı olarak 29 milyon işi destekleyerek kamu sektörüne vergilerden 500 milyar ABD doları spektrum ihalelerinden ise 25 milyar ABD doları kazandırdı.

2018 Mobil Ekonomi Raporu
2018 Mobil Ekonomi Raporu – 4

Mobil teknolojiler ekonomik büyümeye katkı sağlamaları yanında birçok farklı konuya da katkı sağlamakta. Doğal felaketlere hızlı yanıt vermek, üretim ve hizmet sektöründe genel anlamda maliyetleri düşürüp kaliteyi arttırmak, sağlık, tarım, eğitim ve finans sektörlerine yardımcı olmak gibi çok sayıda sosyal konu da mobil sektörün sağladığı olanaklardan faydalanıyor.

Yapay Zekâ Yeni Sınır Olacak

Yapay Zekâ endüstrisi hâlihazırda dünya çapında büyük işler yapan firmaların kontrolünde olsa da (ABD – Google, Amazon, Apple, Facebook, Microsoft ve IBM; Çin – Baidu, Alibaba ve Tencent) çok sayıda yeni firma yapay zekâ konusuna ilgi göstermeye devam ediyor.

İşletmeciler açısından yapay zekâ temelli uygulamalar otomatik yanıt sistemleri ve dijital asistanların ilerisine geçti. Yapay zekânın gelecekteki iş yapış modeli için olmazsa olmaz olacağını ve getirdiği imkânlarla tüketici davranışını daha iyi anlamaya yardımcı olacağını söylemek yerinde bir tespit olacaktır.

2018 Mobil Ekonomi Raporu VİDEO Sunumu

Raporun video sunumunu da buradan izleyebilirsiniz.

Halil Bayrak
Halil Bayrak
Sosyal medya yönetimi üzerine çalışan ve Dijital pazarlamaya yeni bir bakış açısı getirmeyi hedefleyen Dijilopedi'nin kurucularından olan Halil BAYRAK, SEO, AdWords, Analytics ve Sosyal Medya Yönetimi konularında çalışmalar yürütmektedir. "Dijital Araçlar"ı kullanım bilgisinin yanında, "İstatistik" ve "Pazarlama" bilgisini de kullanarak, dijital pazarlama dünyasına farklı bir bakış açısı getirmeyi amaçlamaktadır.

Cevap Ver

Lütfen buraya görünüşünüzü giriniz.
Lütfen isminizi buraya giriniz

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

- Advertisment -

SEO - SERP ANALİZ ARACI